22 ianuarie 2011

O poveste de iarna - varianta Light Graffiti

Fu' odata, dar de mult... nu asa putin, chiar era demult, undeva prin Paleozoic...
Deci o fost.
Ce-o fost, zici?, eh... ai rabdare, graba strica treaba!
O fost un geograf care vroia sa calatoreasca in timp. Si geograful asta a gasit o capsula a timpului...




Si s-a hotarat s-o testeze... Asa ca s-a imbarcat in ea si a pornit-o. Dar uitase sa selecteze in Google Earth locatia! Asa ca a fost teleportat pe meleaguri necunoscute...
Odata ce s-a oprit dracovenia asta invartitoare... a inceput sa cerceteze locul, care era.
Si a luat-o el la trekking pana ce gaseste o floare.



Vroia el s-o recolteze pentru probe de laborator, dar deodata s-a auzit o distorsiune acustica (zgomot)! Era stapanul.... un biet Quercus Robur vorbitor care l-a rugat sa nu rupa planta Reghebeus Spiralica.
Drumetu s-a uitat la copacul beteag si i-a crutzat flocirica, intrebandu-l insa cum ajunge inapoi acasa. Acesta a zis ca... "Nu ştiu! Nu ştiu de-astea!"



Se infurie geografu' nostru si pleaca. Isi continua trekkingu' cu bocancii lui cu talpa de Vibram si gaseste niste tzoale originale intinse la uscat.



Se apropie de ele, dar cand sa aplice metoda observatiei, ca sa vada despre ce este vorba....HOP! sari unu de prin vegetatia arbustiva! Era maestrul frecventelor din spectrul luminii vizibile.



Isi pierduse jucaria. I-a promis drumetului ca ii va da una din togile sale invizibile de pe sarma daca-i gaseste giucarica. Nu putea fi tentatia mai mare pentru eroul nostru. Se pune el pe scanat arealul geografic, iar dupa jumatate de ora, zareste intr-o zona depresionara, de origine tectonica, obiectul cu pricina.



Era cam desfacut, asa ca l-a strans si i l-a dus maestrului. Acesta l-a rasplatit, dupa cum s-au inteles. Asa ca exemplarul nostru de Homo Sapiens isi pune sistemul locomotor in actiune si....merge mai departe. Face el niste giumbushlucuri si gaseste un tunel al timpului in care se suie, in speranta ca il va purta in directia cea buna de pe scara geocronologica.



Mai sa fie! o avut noroc si o ajuns acasa. Si cand se scormoneste el prin buzunare, gaseste o alta floare din specia "Flociricus Luminatus"



Si gata. S-a terminat povestea. De fapt nu chiar, ca mai urmeaza niste fenomene post-vulcanice, dar mai este pana atunci.
Aceasta poveste este un pamflet. Daca apar manifestari neplacute, adresati-va farmacistului sau plangeti-va singuri de mila!


5 comentarii:

  1. Dupa cum incercasem sa spun odata, nu a mers treaba cu google earth pt ca a uitat sa transforme shape-ul in kmz.

    Astept oda aia, zeita

    RăspundețiȘtergere
  2. Iaca ce iese cand combini geografia cu literatura...felicitari pt blog.

    RăspundețiȘtergere