4 septembrie 2011

Timelapse dolly - prima etapa

           Sarind putin peste produsele finite ale fotografiei, va prezint un mic proiect personal, legat de constructia unui "timelapse dolly" (prefer sa nu-l traduc, intrucat n-ar fi traducere, ci mai degraba adaptare). In esenta, un asemenea sistem reprezinta un mecanism format din mai multe elemente (o sina, o sanie, un sistem de rulare, motor, controller, baterie). Acesta faciliteaza deplasarea liniara a aparatului foto, cu ajutorul unui motoras. El impinge uniform "sania" pe care se afla camera, iar aceasta din urma captureaza imagini la un interval presetat de timp. Ideea finala este ca, in ultima instanta, clipul nu va surprinde doar miscarea accelerata a norilor, cresterea florilor, miscarea masinilor, a oamenilor etc., ci se va face si o miscare de "panning", adaugand putina dinamica acelei inregistrari.
           Desigur, exista asemenea sisteme gata facute, trebuind doar sa plasezi o comanda pe internet. Problema este ca pretul la care sunt comercializate depaseste putin bugetul studentesc (de fapt, depaseste multe tipuri de buget). Asa ca, pana apare momentul in care o suma de cateva mii de euro o sa fie la indemana pasionatilor de timelapse, trebuie sa facem ceea ce orice impatimit ar face, si anume, sa ne construim propriile echipamente. Asta fac si eu si, sper, ca, la final, totul sa functioneze cum trebuie.
            Vorba lunga, saracia omului, si cum o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte, va las sa va uitat la un scurt clip cu stadiul actual al propriei constructii. Enjoy!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu