18 aprilie 2012

Bibliografie științifică - pe înțelesul tuturor

            A trecut ceva vreme de când pe blog nu am mai pus ceva cu iz geografic, și cred că ar trebui să acopăr "golurile". În ideea/speranța/nădejdea că mulți caută să se documenteze din surse cât mai elevate, dar nu caută destul de mul...  Pardon! nu găsesc ceea ce vor, când vor și unde vor, dau și eu "share" unui motor de       sărci-uială științificoasă, ce caută în locul vostru revistele mult-"venerate" de toată lumea (cu articole din alea faine și bine cotate, la care găsești textul complet), dar care lipsesc cu desăvârșire din Gugăl-ul calculatorului dumneavoastră (Al naibii Gugăl, iar se ține de poante!). Mulți probabil deja știu de acest site, dar cu siguranță, nu toată lumea.
            Așa că, fără alte barbologii, voila!
                                       
            DOAJ

14 aprilie 2012

Intrare concurs - Bomb the City - Radu

        Iata si prima filmare realizata cu scopul inscrierii intr-un concurs de clipuri. Clipul de mai jos a fost inscris intr-un concurs video de breakdance, la nivel national. Filmarea si prelucrarea = 4 ore. Castigator va fi acel clip care are cele mai multe views pe youtube, asa ca, daca va place clipul, va invit sa-l dati mai departe, spre vizionare, si altora.



9 aprilie 2012

Timelapse dolly - a doua etapa

       A trecut cam mult timp, insa am reusit sa finalizez partea mecanica a "doliei" (furculition-ul de la "dolly") :)
Desi designul pare simplist, va spun ca exact asta am urmarit. Conform principiului "KISS" (Keep It Simple, Stupid!), cu cat piesele si conceptul sunt mai simpliste, cu atat sunt sansele mai mici ca eventualele defectiuni sa aiba loc. Sistemul de transmisie ales este prin surub, datorita mai multor considerente. In primul rand, este o piesa usor de schimbat (la orice hypermagazin de scule e cativa lei). In al doilea rand, transmisia este foarte fina, surubul reprezentand un reductor foarte eficient si precis. In al treilea rand (si cel mai important), surubul actioneaza, in acelasi timp, si ca un sistem de franare, atunci cand dolly-ul este inclinat chiar si la verticala, fara ca sistemul sa sufere de joc sau "creeping".