27 aprilie 2010

Daca termenul de "omenie" nu vine de la om... atunci de la ce vine?

Am dat peste un filmulet recent, in care este prezentat cazul unei pisici care incearca sa readuca la viata o alta felina. Dupa 2 ore de eforturi in continuu, a fost secata de energie, dar a ramas in continuare cu prietena ei.
La polul opus... am descoperit un alt filmulet cu un individ care cade pe jos dupa ce a fost injunghiat si sta asa pe o strada circulata din New York cateva ore, pe moarte fiind, dupa ce a incercat sa ajute o femeie sa scape de un talhar...
Restul detaliilor le vedeti in clipuri...



25 aprilie 2010

Calculator geomagnetic

Am dat zilele trecute peste un mic soft ce calculeaza pozitia nordului magnetic care a fost si.... care va fi! Poate calcula declinatia magnetica a oricarui punct de pe glob in coordonate UTM intre anii 1600 si 2015. Este un software destul de simplu de folosit si util, in cazul in care vrei sa stii cand incepe sa "expire" busola pe care o tii la naftalina...
Programelul ocupa aproape 5 megabytes si se gaseste atat in versiunile pentru sisteme de operare pe 32 de biti, cat si pentru sisteme de operare pe 64 de biti.
M-am gandit ca nu strica unui geograf, mai ales ca ocupa atat de putin. Are si un manual de instructiuni, insa e destul de user-friendly si nu prea este nevoie de asa ceva.
Acesta este site-ul lui de "bastina", unde mai gasiti si niste trimiteri la alte site-uri ce ar putea fi utile.

24 aprilie 2010

Play online! Geografie, bineinteles...

Asa cum un copil mic invata intai sa se joace si abia apoi invata cum sa invete, asa m-am gandit si eu ca ar fi bine sa impartasesc in primul post o serie de jocuri de specialitate.
Iata despre ce e vorba:

Lizard Point
Geosense
Geo Quiz
I like 2 learn
World Map
Geospy
Game Quantum
Teste 

Cine doreste sa contribuie cu vreun link la lista aceasta, este binevenit. Cam atat am de zis, nu de alta, dar este zicala aia "Vorba lunga, saracia omului.", cu care sunt de acord.
Distractie placuta si spor la invatat! La jucat*, pardon!